Workshop ‘Samen maken we het verschil’

Leraar

Rond de week tegen het pesten (van 21 t/m 25 september 2020) wordt de workshop Met plezier samenwerken – “Samen maken we het verschil” georganiseerd voor Vrijwilligers, vrijwilligerscoördinatoren en/of bestuursleden van maatschappelijke organisaties in De Ronde Venen en Uithoorn. Data: 6 oktober in Mijdrecht en 15 oktober in Uithoorn.

Plezierig samenwerken kan best een uitdaging zijn. We zijn geneigd confrontaties uit de weg te gaan, omdat we bang zijn de harmonie te verstoren. We geven toe aan de wensen van anderen, terwijl we het misschien niet willen. Dat is jammer, want het staat het plezierig samenwerken in de weg. De kans bestaat dat gevoelens van onveiligheid en boosheid zich ophopen. In een veilige setting heb je meer plezier van je vrijwilligerswerk en dit is mede bepalend voor het succes van de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet.

Tijdens de workshop krijg je kennis en suggesties aangereikt die ondersteunen bij het zorgdragen voor het creëren en behouden van veilige groepen. Er is ruimte om praktijkvoorbeelden uit eigen vrijwilligerswerk in te brengen en te delen met anderen. Daarnaast kun je samen met anderen oefenen met praktische handvatten.

De training wordt verzorgd door Mirelle Valentijn. Tijdens de workshop volgen we de RIVM richtlijnen. Bij de bevestiging sturen wij het protocol mee.

Aanmelden kan bij: s.ridderhof@stdb.nl