Kinderen In Een Scheiding

Scheiden

Echtscheiding: Voor alle betrokkenen vaak een heftige periode, zeker voor de kinderen. Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen en jongeren niet. Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders gaan scheiden. Ze voelen zich bijvoorbeeld schuldig over de scheiding of denken dat zij hun ouders weer bij elkaar kunnen brengen.

Bij wie kan je kind terecht om zijn of haar verhaal te doen?

De training ‘Kinderen in een scheiding’ is een spel- en praatgroep waar kinderen kunnen leren omgaan met de lastige dingen die een scheiding met zich kan meebrengen. Tijdens de bijeenkomsten wordt met de groep gewerkt met verschillende werkvormen die afgestemd zijn op de behoeftes van de kinderen. In de groep leren de kinderen beter met hun eigen situatie en de gevolgen die zij ervaren van de scheiding om te gaan. Er wordt gewerkt aan het vinden van eigen haalbare oplossingen voor wat ze als moeilijke dingen ervaren.

In de groep vinden de kinderen herkenning bij elkaar en delen ervaringen met elkaar. De scheiding van de ouders kan recent zijn maar ook al langer geleden zijn. De groep is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar en wordt begeleid door gecertificeerde KIES-coaches van Kwadraad.

Startdatum

(bij voldoende aanmeldingen)

De eerste bijeenkomst is op maandagmiddag 2 maart, na schooltijd, van 16.00 tot 17.00 uur.

Er zijn 8 bijeenkomsten voor de kinderen. Voor ouders is er 1 informatiebijeenkomst bij de start en een evaluatiegesprek bij het einde van de training. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van €50 per kind. Neemt u contact op indien dit een probleem blijkt.

Meer informatie of aanmelden?

U kunt uw kind vanaf heden aanmelden. Wilt u extra informatie, neem dan contact op met Kwadraad De Ronde Venen op 088 -900 4000 of via contact

Voor wie? Wanneer Locatie
kinderen van 8-12 jaar 02 maart
16:00 tot 17:00
Kwadraad De Ronde Venen