Cursussen en activiteiten

Computer

Aankomende activiteiten vindt u in de agenda. Wilt u uw activiteit of cursus op een van deze pagina's plaatsen? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Algemeen

Cursus stoppen met roken

Wil je stoppen met roken, in het belang van je eigen gezondheid en die van je toekomstige kind?

Scheidingscafé

Tijdens deze avonden verkrijg je informatie omtrent je scheiding. Na een korte presentatie door een aanwezige deskundige is er ruimte om je vragen te stellen of om een persoonlijk gesprek aan te gaan..

__________________________________________

Zwangerschap & Baby 

Cursussen voor zwangere vrouwen

Zwangerschapscoaching (voorheen zwangerschapsgym)

Gegeven in het Gezondheidscentrum op de Hoofdweg nr. 1 te Mijdrecht. Meer informatie is te vinden via www.careynwinkel.nl

Fitnesscursussen voor zwangeren

Zwangerschapsyoga

Mijdrecht: www.praktijkainneamh.nl
Amstelveen: www.amstelveenyogapraktijk.nl

Mama Lokaal

Kersverse (en bijna) moeders kunnen - elke woensdagochtend in Abcoude en elke vrijdagochtend in Mijdrecht - vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten. Zie ook de agenda van Ouders Lokaal.

Hond-kind advies

Voor praktische tips hoe je een hond goed voorbereidt op de komst van de baby - voor een veilige situatie in de tijd na de bevalling. Zie www.dog.nl/hondkind/

Babyzwemmen

Zie ook de CJG-brochure over babyzwemmen (pdf)

EHBO-cursus baby en kinderen

Kijk voor cursussen en trainingslocaties op de website van Livis.

Babymassage en -yoga - Sweet Wellness

Baby-ouder yoga - Yoga-geboortepraktijk

__________________________________________

Peuter 

Workshop opvoeden en ouderschap

Tijdens deze workshop vertelt een jeugdverpleegkundige over de ontwikkeling van een kind op de leeftijd van ongeveer 1,5 jaar. Daarbij legt zij uit wat ouder(s)/verzorger(s) kunnen verwachten en hoe zij daarmee om zouden kunnen gaan.

Een pedagoog geeft informatie over mogelijke veranderingen die een kind op je relatie kan hebben. Wat vindt u echt het allerbeste voor jullie kind en elkaar. Een gelukkige partnerrelatie is de basis voor een goede ontwikkeling van een kind. Als beiden ouders het goed hebben samen, is de kans het grootst dat ze ook goed voor hun kind zorgen.

Je kunt verder tijdens deze workshop ervaringen uitwisselen met andere ouders en vragen stellen. Bekijk de data en tijden.

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen koppelt gezinnen die overbelast zijn (‘vraaggezinnen’) aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (‘steungezinnen’). Wil je meer informatie? Of je aanmelden als steun- of vraaggezin? Kijk op de website of Facebookpagina. Of neem contact op met: hanna@buurtgezinnen.nl of 06-31691720.

Online trainingen

Kwadraad biedt twee online zelfhulptrainingen aan: 

__________________________________________

Basisschoolkind & Puber

Weerbaarheidstrainingen

In de gemeente De Ronde Venen worden diverse weerbaarheidstrainingen gehouden voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kijk voor meer informatie in de agenda of op de pagina weerbaarheidstrainingen.

Spel- en praatgroep KIES (Kinderen in echtscheidingssituatie)

Tijdens de spel- en praatgroep leren kinderen de scheiding van hun ouders beter te begrijpen. Ze kunnen verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en leren hun vragen en angsten te uiten. Klik hier voor meer informatie.

Cursus omgaan met je puber

Maak jij je zorgen over de gedragsveranderingen van je puber? Kom je regelmatig in een strijd terecht met je puber? Wil je informatie over het puberbrein, veranderingen en de verschillende fasen van puberteit? Wil je leren om contact te maken met je puber vanuit je gevoel? Lees meer over de cursus Leren omgaan met je puber.

Mama Vita-bijeenkomsten

Stichting Mama Vita organiseert Mama Vita-bijeenkomsten voor moeders van kinderen met autisme.

Open avonden middelbare scholen

'Het Veenlanden College' Bekijk de website van de school of een overzicht van middelbare scholen in omliggende gemeentes.

Sportprojecten van gemeente De Ronde Venen

Gemeente De Ronde Venen organiseert diverse Klik hier.

Jongeren Lokaal: organiseer een leuke activiteit

Wilt u als ouder activiteiten voor kinderen of jongeren organiseren (kookcursus, tekenworkshop, speurtocht, sporttoernooi)? Word dan vrijwilliger bij Jongeren Lokaal.

Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat

Het jongerenwerk van Tympaan-De Baat biedt activiteiten voor jongeren van 10 t/m 23 jaar. Meer informatie op de website van Tympaan-De Baat.

Meidengroep-training

Reeks bijeenkomsten voor meiden (13-19 jaar) die hun zelfvertrouwen willen vergroten en beter willen leren opkomen voor zichzelf.

__________________________________________

Jongvolwassen

Huiswerkcafé

Heb je hulp nodig bij het maken van je huiswerk, kom dan naar het huiswerkcafé! Meer informatie op de website van Tympaan-De Baat

Jongerencoach

De Jongeren Coach wil jongeren die de verbinding met onderwijs of werk dreigen te verliezen, koppelen aan een persoonlijke coach. Deze coach - van vrijwilligersorganisatie Het Gilde - helpt hen om hun situatie te verbeteren door hun talenten en capaciteiten te ontdekken en benutten. 

Op aanvraag: ouderavond 'Help mijn kind gaat uit'

Op een interactieve en uitdagende manier discussieer je op deze ouderavond  over omgaan met deze fase in de puberteit. Op aanvraag, voor ouders van de bovenbouw (16 plussers) van HAVO/VWO leerlingen.

Hulp nodig of vragen?